Onderdeel van:
De Bonte Hoeve Dag recreatie Niebert
Facebook Image
Sierraden en meer

Het starten en eindigen van elke ronde wordt door de wedstrijdleiding aangegeven.

Er zijn 8 rondes van 25 minuten per wedstrijd.

Voor aanvang van de wedstrijd wordt er geloot in welk vak in welke ronde u gaat vissen. Dus bij aanvang van de wedstrijd weet elke deelnemer in welk vak hij/zij vist tijdens de 8 rondes.

De deelnemers mogen alleen in het toegewezen vak vissen, ook als er een naast gelegen vak niet bezet is moet men zich houden aan het toegewezen vak. Men vist dus recht voor uit.

Er wordt gevist met één werphengel, de uitvoering mag u zelf kiezen.

De viswedstrijd heeft 8 rondes van 25 minuten.

Na elke 2 rondes is er 10 minuten tijd om naar de volgende stek te gaan. Aan het einde van  ronde 2, 4 en 6 en 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd wordt er forel uitgezet, deze forellen hebben 10 minuten de gelegenheid zich over de vijver te verspreiden.

Tussen ronde 4 en 5 hebben we 30 minuten pauze voor een hapje en/of drankje.

Na elke 2 rondes worden de gevangen forellen geteld en worden de punten bepaald. Er wordt alleen op aantal gevist.

Iedere ronde heeft dus een 1e, 2e enz. plaats met de punten die er bij horen.

Wanneer er 2 of meer deelnemers met gelijk aantal gevangen forellen zijn dan krijgen zij elk de eerst volgende beschikbare punten en de volgende deelnemer in de uitslaglijst krijgt de punten volgens de rangschikking in de lijst.

Het voordeel van deze manier van punten toekennen is dat het tot de laatste ronde spannend blijft wie uiteindelijk de dagwinnaar is.

Wanneer er door een deelnemer in de eerste ronde veel wordt gevangen betekend dit niet dat deze niet meer te verslaan is. In de andere rondes krijg je net zoveel punten wanneer je met een lage vangstaantal toch de rondewinnaar bent.